top of page

5 anti-verveel tips voor (honden-)fotografen tijdens de Corona crisis

Nu de meeste mensen thuis moeten werken, of überhaupt gewoon thuis zitten, slaat de verveling vaak toe. Om te voorkomen dat we tijdens deze tijd alleen maar series gaan kijken en niet meer van de bank af komen, heb ik 5 anti-verveel tips samengesteld voor fotografen.

1. Bekijk en bewerk je oude foto’s

Kijk eens naar je oude foto’s van een paar jaar (of paar maanden) geleden. Zou je die nu anders bewerkt hebben? Zo ja, doe het! En leg de foto’s vervolgens naast elkaar. Je zult zien dat jouw stijl zich ontwikkelt heeft.2. Online tutorials

Veel fotografen zitten nu thuis. Ook de fotografen waar jij tegenop kijkt. Veel van deze fotografen bieden daarom nu hun diensten online aan. Workshops geven kan niet meer, en dus maken ze online video tutorials. Sommigen bieden ook online coaching aan (via video bellen bijvoorbeeld).


Dit is dus de uitgelezen kans om via die tutorials jouw kennis op te krikken, en dat allemaal terwijl je binnen zit (deze tip helpt je dus eigenlijk niet van de bank af…).


Óf… wanneer je als fotograaf zelf tutorials zou kunnen maken en andere mensen dus kunt helpen, probeer dat dan uit.

3. Online challenges

Tijdens deze tijden bieden een hoop fotografen online challenges aan. Dit kan bijvoorbeeld een 7-daagse fotochallenge zijn, of een bewerkingschallenge.


Kijk bij de fotochallenges wel uit of deze passen binnen de richtlijnen van het land waar je woont. Sommigen zijn uiteraard al eerder gemaakt, of de fotograaf woont in een land met minder restricties.


Sommige fotografen bieden nu online hun RAW foto’s aan zodat jij er jouw twist aan kan geven en kan vergelijken met de bewerking van die fotograaf. Maar niet alleen met die fotograaf; je kan jouw bewerking vergelijken met iedereen die meedoet aan die challenge. Zo zie je dat iedereen toch een eigen stijl heeft.

4. Kijk om je heen

In deze tijd mogen we niet onnodig te vaak en te lang de straat op. Het is daarom een uitdaging om nog te fotograferen. Maar kijk goed om je heen. Niet elke topfoto is op de beste locaties gemaakt. Door creatief om te gaan met de omgeving, kun je zelf op de gekste plekken nog de mooiste foto’s maken.


Wanneer je bijvoorbeeld een lens met een lange brandpuntsafstand hebt, kun je goed gebruik maken van de compressie van de lens. Je kunt dan zelfs op plekken waarvan je het nooit had gedacht prachtige portretten schieten.


Maar kijk ook eens rond je eigen huis, of zelfs in je huis. Welke plekjes zouden leuke foto’s kunnen opleveren? Probeer het allemaal uit! Niet geschoten, is… geen foto!

5. Truukjes

Heb je zelf een hond (of kat) en heeft die last van het typische “photographer’s dog syndrome”, oftewel: “ik kijk overal, behalve in de camera”? Ga daar dan mee aan de slag. Leer je hond dat de camera snoepjes betekent en hij/zij zal het steeds leuker gaan vinden.


Maar niet alleen dat. In deze tijd hebben honden ook wat extra stimulans nodig. Leer ze dus nieuwe truukjes aan. En dan vooral fotogenieke truukjes natuurlijk. Zo heeft je hond iets te doen, en heb jij er later profijt van wanneer hij dit truukje voor de camera doet.


PS: pas wel op met die snoepjes. We willen niet dat de honden straks tonnetje rond zijn! 😉

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page